Jag kan inte minnas att jag har gjort en plommonpaj förut men nu är det i alla fall gjort! Jag testade ett nytt recept som var super bra som ni verkligen borde testa. Har ni några plommon kvar? Kanske i frysen? Testa då denna mumsiga paj! 

Ingredienser:

Paj:
ca 400 g plommon
2 äggvitor
2 nypor salt
1 dl riven kokos
1 dl socker
1 dl vetemjöl,
100 g smält smör

Topping:
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl vit sirap (ljus går lika bra)
75 g smör
1 tsk kanel

Gör såhär:

Börja med att sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum / maräng tillsammans med saltet.
Rör ihop kokosen, sockret, mjölet och det smälta smöret till en massa och rör ned tillsammans med äggvitorna.
Bred ut äggvitesmeten i en pajform.
Förgrädda pajen i ca 10 minuter.

Kärna ur plommonen och skiva dem i klyftor. Rör sedan ihop alla ingredienserna i ett till toppingen.
Ta ut pajformen ur ugnen och lägg på plommonen. Smula över / häll över toppingen över pajen och plommonen.
Grädda pajen klart i ytterligare 20 minuter.

In english:

Plum pie!

Pie:
400 g plums
2 egg whites
2 pinches salt
1 dl shredded coconut
1 dl sugar
1 dl flour
100g melted butter

Topping:
2 dl flour
1 dl sugar
1 dl white syrup (light works as well)
75g butter and 1 tsp cinnamon

To do: 

Preheat oven to 200 degrees.
Beat egg whites until stiff with a pinch of salt, then set aside.
Mix coconut flakes, sugar, flour and the melted butter.
Stir in the egg whites now. Spread the batter in the bottom of ovenproof pie dish.
Pre-bake pie in 10 minutes.

Core plums over time and divide them into wedges.
Mix the ingredients for toffee quilt.
Remove the pie pan from the oven and add the plums, yarn in a beautiful pattern. Crumble over the toffee mixture.
Bake pie ready for another 20 minutes.