Vi börjar vår kak-vecka med dessa dunder goda sega kakor med vanilj och choklad. Det är en bra balans mellan smakerna och inte för mycket av något bara en underbart god blandning. Njuut!

Ingredienser:

150 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl rörsocker
1 st ägg
1 tsk äkta vaniljpulver
3 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl hackade choklad

Gör såhär: (ca 15 kakor)

Smält smöret, vispa ihop socker (strö,rör,vanilj) och ägg.

Rör sedan i den smälta smöret och vispa i hop ordentligt.

Blanda sedan i de resten av ingredienserna och rör tills allt blandat ihop sig till en ”seg boll”.

Rulla bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, toppa med den hackade chokladen och grädda i ugnen på 175 ° C i 10 minuter.

Låt svalna i några minuter och flytta sedan över de sega kakorna till en sval tallrik.

Servera och njut!

Translated: Vanilla & Chocolate cookies 

150g butter
1 1/2 dl granulated sugar
1 1/2 dl sugar cane
1 egg
1 teaspoon pure vanilla powder
3 1/2 dl flour
1 pinch of salt
1/2 teaspoon baking soda
1/2 dl chopped chocolate

Do: (about 15 cookies)

Melt the butter, whisk together sugar and eggs.

Stir in the melted butter and whisk in the crowd firmly.

Then mix in the remaining ingredients and stir until well mixed together to form a ball.

Roll the balls and place on a baking sheet with parchment paper and sprinkle with the chopped chocolate and bake in the oven at 175 ° C for 10 minutes.

Let cool for a few minutes, and then move over the chewy cookies to a cooling plate.

Serve and enjoy!