Jag måste erkänna, det är första gången jag bakar vaniljhjärtan! Det är en klassiker bland kakor/bakelser (pensionärsfika) och som konditor aldrig bakat dessa? hmmm.. skäms på mig! Men men, här kommer receptet! 

Ingredienser:

Deg:
4 dl Kungsörnen Vetemjöl
1 dl potatismjöl
3/4 dl socker
1 äggula
200 g smör

Fyllning:
1 ägg
1 msk socker
3/4 msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker

Garnering: florsocker

Gör såhär: (ca 12 hjärtan)

Smörj hjärtformar av metall ordentligt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, socker, äggula och smör till en smidig deg, överarbeta inte. Låt degen ligga inlindad i plastfolie ca 30 minuter i kylskåpet.

Förbered fyllningen (Enkel vaniljkräm):
Blanda ägg, socker, potatismjöl och mjölk i en kastrull. Sjud under vispning på svag värme tills krämen tjocknar. Låt den kallna. Smaksätt med vanilj.

Gör hjärtan:
Kavla ut degen till en tunn platta. Klä formarna med drygt hälften av degen. Lägg en klick kräm i varje form. Täck dem med lock av degen. Kläm till degen runt kanterna. Grädda kakorna på galler (funkar på plåt också) i nedre delen av ugnen i 200 °C i ca 15 minuter. Stjälp försiktigt upp kakorna medan de ännu är varma.

Pudra med florsocker innan servering! 

Translated: Vanilla Hearts!

Dough:
4 dl Flour
1 dl potato flour
3/4 dl sugar
1 egg yolk
200g butter

Filling:
1 egg
1 tablespoon sugar
3/4 tablespoons potato flour
2 dl milk
1 tablespoon vanilla sugar

Garnish: Icing sugar

Add some butter in the heart shape in metal well. Mix flour, potato flour, sugar, egg yolks and butter into a smooth dough. Allow the dough to be wrapped in plastic wrap for about 30 minutes in the refrigerator.

Prepare the filling:
Mix eggs, sugar, potato flour and milk in a saucepan. Simmer while whisking over low heat until the cream thickens. Let it cool. Flavor with vanilla.

Make hearts:
Roll out the dough into a fairly thick plate. Dress molds with over half of the dough. Add a dollop of cream in the heart shape form. Cover them with dough. Pinch the dough well around the edges. Bake the cookies on a rack in the lower part of the oven at 200°C degrees in about 15 minutes. Add Icing sugar just before they are served.