Vaniljkakor till alla tillfällen helt enkelt! Det här blir det sista kak-receptet i vår kakvecka här i bloggen och nästa vecka kikar fler spännande recept fram. 

Ingredienser:

150 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl rörsocker
1 st ägg
1 tsk äkta vaniljpulver
3 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
Vaniljpulver till topping

Gör såhär: (ca 15 kakor)

Smält smöret, vispa ihop socker (strö,rör,vanilj) och ägg.

Rör sedan i den smälta smöret och vispa i hop ordentligt.

Blanda sedan i de resten av ingredienserna och rör tills allt blandat ihop sig till en ”seg boll”.

Rulla bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och toppa med extra vaniljpulver och grädda i ugnen på 175 ° C i 10 minuter.

Låt svalna i några minuter och flytta sedan över de sega kakorna till en sval tallrik.

Servera och njut!

Translated: Easy vanilla Cookies

150g butter
1 1/2 dl granulated sugar
1 1/2 dl sugar cane
1 egg
1 teaspoon pure vanilla powder
3 1/2 dl flour
1 pinch of salt
1/2 teaspoon baking soda
Vanilla Powder for topping

Do: (about 15 cookies)

Melt the butter, whisk together sugar and eggs.

Stir in the melted butter and whisk in the crowd firmly.

Then mix in the remaining ingredients and stir until well mixed together to form a chewy ball.

Roll the balls and place on a baking sheet with parchment paper and sprinkle with extra vanilla powder and bake in the oven at 175 ° C for 10 minutes.

Let cool for a few minutes, and then move over the chewy cookies to a cooling plate.

Serve and enjoy!