Jag tycker absolut att man ska göra sin egna vaniljkräm, det är faktiskt lätt och det går ganska snabbt, det kan vara krångligt att få den precis rätta konsistensen men gott blir det ändå! Dessa två tårtor gjorde jag till min vän Angeliques pojkvän Martin när han fyllde 25år. Jordgubbar skulle det vara och jordgubbar blev det, både inuti och utanpå. Skivade jordgubbar, hemmagjord vaniljkräm och jordgubbssylt finns inuti dessa 2 tårtor.

Gör såhär: Räcker till en medelstor tårta.

[Ingredienser]

Dela vaniljstången på längden med en vass kniv och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken.

Koka upp.

Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Häll i den varma mjölken under vispning.

Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort blandningen börjar tjockna, häll snabbt över i en kall skål.

Tillsätt smöret, låt smälta och kyl krämen i kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn.