Hej på er! En riktigt god paj kan man äta varje dag hela sommaren, eller vad säger ni? Pajdeg, äggstanning och det man har hemma – en perfekt paj! Här bjuder jag er på ett recept med Västerbottenost och sparris, super gott! 

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 125 g smör
  • 1 ägg

Fyllning:

  • 3 ägg
  • 300 g riven västerbottensost
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl mjölk
  • lite salt och svartpeppar
  • 150 g färsk sparris
  1. Pajdegen: Blanda vetemjöl, salt och smör, finfördela.
  2. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform som är 24 centimeter i diameter.
  3. Låt vila i kylen cirka en halvtimme.
  4. Nagga degbotten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10–15 minuter.
  5. Fyllningen: Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, tillsätt sedan den rivna osten. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Häll fyllningen I pajskalet och toppa med sköljd sparris.
  7. Grädda 25–30 minuter i nedre delen av ugnen. Pajen är klar när fyllningen har “stannat” och pajen har fått fin färg.

Mums! 

Matiga pajer, dessertpajer – det finns oändligt många pajer! Vegansk hallon & rabarberpaj, eller en god och krispig äppelpaj?