Hej på er! Det var länge sne jag delade några tips på drycker, dessa två jag tipsar om idag är alkoholhaltiga och inlägget är inte reklam utan bara tips på något jag tycker om. Jag vet att flera har frågat efter några tips inför jul så här kommer två.

Bolla Le Poiane Amarone 2016.Druvor som används är lokala italienska druvsorter, huvudsakligen corvina och corvinone samt en liten andel rondinella. De plockas för hand i oktober och kommer från de bästa vingårdarna som är belägna på böljande kullar, ca 300 meter över havet och torkas i 3 månader.

Bolla Le Poiane Amarone 2016. Land: Italien

Pris: 269 kr. Nr 70215. Flaska 750 ml

Alkoholhalt 15 %

Ett smakrikt vin som passar lika bra till grillat som till en enkel middag. Helt klart en favorit då italienska viner alltid tilltalat oss lite extra här hemma. 

Åre Glögg är en ekologisk rödvinsglögg, tillverkad i Sverige. Basen är ett ekologiskt rött vin från Spanien, innehållande druvorna Syrah och Garnacha som varsamt kryddats med kardemumma, och en lätt touch av kryddnejlikor, torkad pomerans, stjärnanis och ingefära. Väldigt smakrik och smakar inte alls ”spritig” som många andra glöggsorter som innehåller alkohol. 

Produktnummer: 93919-01

Volym: 75 cl (tetra). Pris: 69 kr. Alkoholhalt: 12,5

 –

Ha en härlig dag !