Jag har verkligen fullt med vinbär i kylen så nu är det dags att hitta på något kul. Börjar med gelé och fortsätter med saft, någon som har fler mumsiga tips på recept med vinbär?
[Ingredienser]
Gör såhär:
- Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt bären, koka upp och låt bären sjuda under lock cirka 10 minuter.
- Kläm sönder bären mot kastrullkanten med en sked. Häll allt i en silduk, eller i en tunn kökshandduk i ett durkslag. Låt saften stå och rinna av under ca 20 minuter.
- Använd den avrunna saften i kastrullen, det är ca 1/2 liter. Koka saften 3-5 minuter. Rör ner sockret lite i taget i saften. Låt gelén koka sakta utan omrörning.
- Geléprovet: Häll lite het gelé på en kall tallrik. Dra ett streck genom massan. Om massan inte rinner ihop är gelén färdigt.
- Häll upp i tvättade burkar och förvara i kylskåp.
Baka Lugnt!
Lämna en kommentar