Hej på er, Här har vi ett gäng viner som kan passa till påsk! Har ni någon favorit som måste testas? 
Faustino Reservas fina nyansrikedom kan man härleda till de fem olika druvsorter som växer huller om buller i den gamla vingården. Det var ett mycket vanligt sätt att odla vin förr i tiden och att sprida riskerna om en druvsort fick problem. Det är mestadels Spaniens stora kvalitetsdruva Tempranillo som växer här, men det finns även gröna druvor. Alla druvor skördas tillsammans och detta kallas vanligtvis en field blend. Eftersom varje druva har sin unika doft och smakprofil får detta vin en fin komplexitet och ett brett spektra av olika nyanser.
Faustino Reserva
Allkoholhalt: 13,5%
Pris: 129 kr
Artikelnr: 50061
Ursprung: Spanien, Rioj

Roots Shiraz Merlot
 är ett mjukt fruktigt rött vin som passar bra att dricka för sig som det är eller till exempelvis ugnsstekt kyckling, en högrevsburgare eller en svamprisotto. Vinet är gott, fräscht och prisvärt. Smaken är fruktig med toner av röda frukter, örter och lakrits. Doften är bärig och fruktig med inslag av jordgubbar, hallon, samt lakrits.
Artikelnr: 12038
Land: Sydafrika, Western Cape
Pris: 199 kr
Alkoholhalt: 13,5%
Råvaror: Shiraz 46%, Merlot 38%, Petit Verdot 13%, övriga 3%
Klimatsmart & Etisk

 

Amore Bianca pinot grigio. Runtom den vackra Gardasjön i norra Italien växer de druvor som används i Amore Bianca. Klimatet här är speciellt gynnsamt för druvsorten Pinot Grigio som ger friska men fruktiga viner med toner av vit persika och päron. Pinot Grigio är ett alldeles utmärkt bordsvin och passar till det allra mesta inom såväl det syd- som norditalienska köket: pasta med tomatbaserade såser, fisk, skaldjur eller varför inte en klassisk risotto med porcini, alltså Karl-Johansvamp

Druva: 100% Pinot Grigio från DOC Garda. Alkohol 12%
Box 3000 mö. Alkoholhalt 11,5 %. Artikelnummer: 50191.
Pris: 249:-