Vit chokladkaka är väl inte fel? Går både att göra den här kakan kladdig och som lite mer sockerkakig med chokladsmak. Mums! Min blev lite mitt emellan och och dunder god. Alltid härligt med lite andra varianter av choklad. 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 200 grader ° C
Vispa ägg och socker tills det blir poröst.
Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen och därefter äggsmeten.
Rör ner mjöl och vaniljsocker.
Häll ner smeten i en smord form.
Grädda i 15-20 minuter. 15 min för extra kladdig och 20 min för mer sockerkakig kaka.

Servera gärna med några vinbär och varför inte en klick grädde? 

Vitchokladkaka1

———-

Translated: White chocolate cake!

2 eggs (at room temperature)
2 dl sugar
100g butter
100 g white chocolate
2.5 dl flour
2 teaspoon vanilla

Preheat the oven to 200 degrees ° C
Beat eggs and sugar until it becomes porous.
Melt the butter in a saucepan and stir in the chocolate and then the egg mixture.
Stir in the flour and vanilla sugar.
Pour batter into a greased dish.

Bake for 15-20 minutes. 15 min for additional sticky and 20 min for more caky cake.