Chokladsockerkaka med topping

Jag som älskar choklad kunde helt enkelt inte låta bli att tillsätta lite choklad i sockerkakan som jag gjorde sist, det blir ju ändå liite saftigare och liiite godare, håller ni med?

Ingredienser:
(ca 8-10 portioner)
3 st  ägg
3 dl strösocker
1 nypa vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 g smör eller margarin
100 g hackad ljus choklad

Topping:
Blanda ihop vispad grädde, lite sötad kondenserad mjölk och lite färskpressad lime och rivet limeskal.
Smaka av och servera med sockerkakan! Passar till mycket och funkar bra att förvara i kylen.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj och bröa eller mjöla en bakform, ca 2 liter.

Vispa upp ägg, vaniljpulver och strösocker pösigt.

Blanda mjöl och bakpulver, rör sedan ner det i äggsmeten.

Koka upp mjölken med smöret, tag av från värmen och rör ner chokladen. Rör till en slät kräm.
Häll sedan i smeten under omrörning.

Häll över smeten i formen och grädda kakan på stört i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.

Känn efter med sticka om kakan är klar, då ska stickan vara torr.

Låt svalna i formen och vält sedan ut den.

Servera!

Föregående
Föregående

Pyssla med barn

Nästa
Nästa

Key lime pie i glas