Chokladsockerkaka med topping
Jag som älskar choklad kunde helt enkelt inte låta bli att tillsätta lite choklad i sockerkakan som jag gjorde sist, det blir ju ändå liite saftigare och liiite godare, håller ni med?
Ingredienser: (ca 8-10 portioner)
3 st ägg
3 dl strösocker
1 nypa vaniljpulver eller 1 msk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 g smör eller margarin
100 g hackad ljus choklad
Topping:
Blanda ihop vispad grädde, lite sötad kondenserad mjölk och lite färskpressad lime och rivet limeskal.
Smaka av och servera med sockerkakan! Passar till mycket och funkar bra att förvara i kylen.
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj och bröa eller mjöla en bakform, ca 2 liter.
Vispa upp ägg, vaniljpulver och strösocker pösigt.
Blanda mjöl och bakpulver, rör sedan ner det i äggsmeten.
Koka upp mjölken med smöret, tag av från värmen och rör ner chokladen. Rör till en slät kräm.
Häll sedan i smeten under omrörning.
Häll över smeten i formen och grädda kakan på stört i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Känn efter med sticka om kakan är klar, då ska stickan vara torr.
Låt svalna i formen och vält sedan ut den.
Servera!