Lammrostbiff & parmesanpotatis

Mat

Inlägget är i samarbete med @foodnestapp & @livelywinesweden Inlägget riktar sig till dig som fyllt 25 år.

Lamm hör väl våren till, inte sant? Servera den fina lammrostbiffen med parmesanpotatis och vitpepparsås med rödvin, så läckert!

Lammrostbiff med parmesanpotatis (4 portioner)

Lammrostbiff ca 500-600 g

Salt & Peppar

Gör så här: Stek lammrostbiffens yta med salt och peppar i het stekpanna, låt sedan stekas färdigt i ugnen på 150°c i 20 minuter. Innertemperaturen ska vara 60°c för rosa och 65-70°c för genomstekt.

Krispig Parmesanpotatis

Ingredienser:
1 kg små potatisar
4 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar
2 dl riven parmesan
2 dl krossad panko

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skär upp potatisen i mindre bitar och lägg i en skål.
Vänd ner olivolja, riven parmesan, panko (krossa pankon lite extra) och kryddor med potatisen. Häll över potatisen på en plåt och ställ in i mitten av ugnen.
Stek potatisen i ugn i ca 30-40 min eller tills den fått en fin gyllenbrun färg.
Servera med extra topping!

Vitpepparsås

1 msk smör
1 msk finhackad scharlottenlök
1 msk mortlade vitpepparkorn
1 dl Ricossa Barbaresco Organic, 2020
1 msk honung
1 msk soja
1 st grönsaksbuljong (tärning)
1 dl vatten
3 dl vispgrädde

Hacka scharlottenlöken fint, mortla vitpepparkornen. Hetta upp en kastrull med smöret, tillsätt löken och stek den mjuk. Tillsätt sedan vin, vatten, buljongtärning, soja, honung och vitpepparn.

Låt såsen sjuda tills den är reducerard till hälften, det tar ca 15 min.

Tillsätt sedan vispgrädden, rör om och koka upp, låt sjuda till önskad konsistens.

Servera!

Italienska viner är min favorit då de passar så bra att både servera till mat och använda i matlagningen. Jag drack även Ricossa Barbaresco till denna rätt, vinet är lätt vilket passar bra till lamm. Vinet finns i vissa Systembolaget butiker och går att beställa via Systembolaget. Art. nr: 78143, 199 kr och kommer såklart från Italien.

#ricossawine #livelywinesweden #foodnestvinpanelen

Föregående
Föregående

Pistage-Cookies

Nästa
Nästa

Hemgjorda geléhallon