Pistage-Cookies

Super-smarriga kakor, lite sådär sega, lite krispiga och har en helt underbar smak av pistage! Vem kan säga till till dessa godingar? Ni måste testa!

Ingredienser: (ca 15 kakor)

3 dl vetemjöl

0,75 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

En nypa salt

1 tsk vaniljsocker

125 g rumstempererat smör

1 dl strösocker

0,75 dl farinsocker

1 st rumstempererat ägg

ca 1 dl Pistagekräm att bre på kakorna

ca 1/2 dl Hackade saltade pistagenötter

Gör så här:

Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och vaniljpulver i en skål och ställ åt sidan.

Vispa smör och socker i minst 5 minuter tills det blivit ljust och fluffigt.

Tillsätt ägget och blanda ordentligt.

Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till du har en deg.

Tillsätt hälften av de hackade pistagenötterna.

Plasta kaksmeten och låt den vila i kyl i 30 minuter.

Ställ in ugnen på 200°c (180°c för varmluft)

Forma bollar av ca en dryg matsked deg och lägg på en plåt med plåtpapper, tänk på att de flyter ut en del.

Baka i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de börjar bli gyllenbruna.

Låt svalna och bre på pistagekrämen, toppa med extra hackade pistagenötter!

Servera!

Föregående
Föregående

Kardemummabullar i långpanna

Nästa
Nästa

Lammrostbiff & parmesanpotatis