Lyxig Vaniljpannacotta

En lyxig vaniljpannacotta uppvispad till fluff! Hur gott är inte det?


Pannancotta (4 stora eller 6 små portioner)

Ingredienser:

5 dl vispgrädde

4 st gelatinblad

1 dl strösocker

2 krm vaniljpulver alt. 2 msk vaniljsocker, alt. 1 st vaniljstång (kokas med)

Jag har toppat med ätbara blommor och extra krossad vaniljstång

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.

Koka upp grädde, strösocker och vaniljpulver.

Tag av från värmen och rör ner gelatinbladen (krama ur vattnet ur gelatinbladen innan du lägger i dom i grädden).

Häll över pannacottan i en skål och låt kallna i kylen i minst 3 timmar (jag lät min pannacotta stå över natten).

Vispa upp pannacottan till önskad konsistens och spritsa ut den i portionsglas, toppa med något läckert om så önskas!

Servera!


Föregående
Föregående

Smarriga blåbärsbullar

Nästa
Nästa

Jordgubbar och Burrata