Sega cookies med rabarber och vit choklad

Det här underbara receptet är framtaget i samarbete med Cylinda.se som ni bara måste testa, har ni några rabarber i frysen så ta fram dom på stört!

Ingredienser: (ca 15 kakor)

3 dl vetemjöl

0,75 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

En nypa salt

1 tsk vaniljsocker

125 g rumstempererat smör

1 dl strösocker

0,75 dl farinsocker

1 st rumstempererat ägg

1 dl hackad vit choklad

10 cm färsk eller upptinad rabarber hackade i små bitar

Gör så här:

Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och vaniljpulver i en skål och ställ åt sidan.

Vispa smör och socker i minst 5 minuter tills det blivit ljust och fluffigt.

Tillsätt ägget och blanda ordentligt.

Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till du har en deg.

Tillsätt den hackade chokladen och den hackade rabarbern och blanda.

Plasta kaksmeten och låt den vila i kyl i 30 minuter.

Ställ in ugnen på 200c (180c för varmluft)

Forma bollar av ca en dryg matsked deg och lägg på en plåt med plåtpapper, tänk på att de flyter ut en del.

Baka i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills de börjar bli gyllenbruna.


Föregående
Föregående

Blåbärssylt och blåbärsgrottor

Nästa
Nästa

Körsbärspaj