Dubai style Kladdis
Dubai chokladkladdkaka – choklad möter pistage och krispighet
Denna lyxiga variant av kladdkaka bjuder på en smakresa med krämig choklad, nötig pistage och frasiga kadaiftrådar. En magiskt god kombination av kladdigt, krispigt och nötigt – perfekt när du vill bjuda på något unikt och elegant.
Ingredienser:
Kladdkaka:
2 st ägg
75 g smör
175 g hackad mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
En nypa salt
Fyllning:
60 g kadayiftrådar (färdigrostade)
150 g pistagekräm
Topping:
150 g ljus choklad
0,75 dl vispgrädde
1 dl hackade pistagenötter
Gör så här:
Kladdkaka:
Klä botten av en springform med bakplåtspapper, cirka 16-18 cm eller använd en silikonform.
Smält smöret och rör ner den hackade chokladen. Blanda samman tills all choklad har smält.
Vispa upp ägg och strösocker lätt och rör ner chokladsmöret.
Rör sedan ner mjöl och salt i smeten.
Häll smeten i formen, och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200°C i cirka 12-15 minuter.
Låt svalna i kylen innan du tar ur den ut formen.
Fyllning:
Blanda de de rostade trådarna med pistagekräm och bred på kladdkakan.
Topping:
Hacka chokladen i små bitar. Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen. Ta av kastrullen från plattan och rör tills chokladen smält. Låt svalna och toppa kakan med chokladkrämen.
Hacka pistagnötterna och toppa kakan med!