No-bake Cheesecake

En no-bake cheesecake toppad med hallon pannacotta är en lätt och fräsch dessert som kombinerar den krämiga, lena smaken av cheesecake med den sötsyrliga och mjuka hallonsmaken från pannacottan. Cheesecaken är enkel att göra utan att behöva ugn, vilket gör den perfekt för varma dagar eller när man vill ha något svalt och gott. Hallonpannacottan adderar en vacker färg och en elegant touch som lyfter hela desserten. En perfekt avslutning på en middag eller som en festlig fika.

Ingredienser (ca 8-10 bitar)
Botten:
150 g digestivekex
60 g smält smör
2 msk florsocker

Fyllning:
5 st gelatinblad
4 dl vispad grädde
2 msk florsocker
1 krm vaniljpulver alt. 2 msk vaniljsocker
300 g naturell färskost
1 dl gräddfil
1 msk färskpressad citronsaft

Topping: (Enkel Hallonpannacotta)
2 dl vispgrädde
1 dl hallonsylt
1 st gelatinblad

Gör så här:
Klä en springform, ca 20 - 22 cm och täck botten och kanterna med bakplåtspapper eller plastfolie.

Botten:
Mixa smält smör, digestivskex och florsocker.
Tryck ut smulorna i botten av springformen, ställ åt sidan medan du gör fyllningen.

Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.
Vispa upp grädde, vaniljpulver och florsocker till ett fluff och rör ner citronsaft, ställ åt sidan och vispa samman färskost och gräddfil. Tag ca 2 dl av färskostsmeten och häll upp i en kastrull, värm upp smeten, krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma färkostsmeten. Låt svalna och vänd sedan ihop färskostsemet med gädden.

Fyll formen och ställ i kylen, låt stå i ca 2 timmar innan du dekorerar kakan.

Topping:

Lägg gelatinbladet i kallt vatten, låt ligga i 5 minuter.
Koka upp grädden och rör ner hallonsylten. Tag av från värmen.
Krama ur gelatinbladet och rör ner den i hallongrädden.
Häll upp panacottan i vallfri form och låt stelna över natten. Beroende på form kan pannacottan behöva frysas för att enkelt få ut ur formen.


Nästa
Nästa

Pumpasoppa