Krispiga halloween kakor - Häxhattar!

Halloween är en uppskattad högtid hemma hos oss, barnen älskar det, lite sådär spännande och lite läskigt! Så här hos oss är det full rulle med dekorationer och bakning.

Ingredienser: (ca 20 st kakor)
125 g vetemjöl
60 g florsocker
115 g rumstempererat smör
En nypa salt

TIPS: Det går även bra att färga degen!

Glasyr:
Florsocker
Karamellfärg
Vatten

Gör så här:

Rör smör och florsocker till en jämn blandning utan klumpar.

Tillsätt saltet och mjölet, lite i taget under omrörning.

Stjälp upp degen på plastfolie och lägg i kylen för att vila i ca 15 - 30 minuter (beroende på hur otålig man är).

Sätt ugnen på 175°C.

Kavla ut degen med extra mjöl för att degen ska hålla ihop fint.

Stansa ut eller skär kakorna i den form du vill ha.

Lägg upp kakorna på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Låt svalna helt innan de dekoreras.

Gör glasyren:

Häll upp florsocker i en skål, rör ner eventuell färg och rör sist ner lite vatten i taget till en krämig glasyr.


Nästa
Nästa

No-bake Cheesecake