Krispiga halloween kakor - Häxhattar!
Halloween är en uppskattad högtid hemma hos oss, barnen älskar det, lite sådär spännande och lite läskigt! Så här hos oss är det full rulle med dekorationer och bakning.
Ingredienser: (ca 20 st kakor)
125 g vetemjöl
60 g florsocker
115 g rumstempererat smör
En nypa salt
TIPS: Det går även bra att färga degen!
Glasyr:
Florsocker
Karamellfärg
Vatten
Gör så här:
Rör smör och florsocker till en jämn blandning utan klumpar.
Tillsätt saltet och mjölet, lite i taget under omrörning.
Stjälp upp degen på plastfolie och lägg i kylen för att vila i ca 15 - 30 minuter (beroende på hur otålig man är).
Sätt ugnen på 175°C.
Kavla ut degen med extra mjöl för att degen ska hålla ihop fint.
Stansa ut eller skär kakorna i den form du vill ha.
Lägg upp kakorna på en plåt täckt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt svalna helt innan de dekoreras.
Gör glasyren:
Häll upp florsocker i en skål, rör ner eventuell färg och rör sist ner lite vatten i taget till en krämig glasyr.