Raggmunk med rödbeta och chevré

Mat

Läckert krispig raggmunk med rödbetor och chevré topping, så smarrigt! Gillar ni kombon med chevré och rödbetor ja då måste ni testa denna topping. receptet är framtaget i samarbete med Cylinda.se

Ingredienser: (4 portioner)
1 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1 st ägg
2 krm salt
400 g fast potatis
Smör att steka i

Topping:
ca 8 st stora kokta rödbetor
ca 100 g Chevré
ca 1 dl Ruccola
Pinjenötter och Honung efter smak

Gör så här:
Vispa ihop mjöl och mjölk till en slät smet i en bunke. Vispa i ägg och saltet.

Riv potatisen och vänd ner den i smeten på en gång så att den inte mörknar.

Hetta upp lite av smöret i en stekpanna och klicka ner smeten och stek raggmunkarna i omgångar.  

Toppa raggmunken med skivade kokta rödbetor, smula över Chevré, strö över pinjenötter, ruccola och ringla över lite honung.

Servera!

Nästa
Nästa

Super-saftig morotskaka