Chokladfudge med tranbär

Jul

En len och härlig fudge till alla toppad med torkade tranbär, Mums! Perfekt till adventsfikat! Receptet är framtaget i samarbete med Cylinda.se


Ingredienser: (ca 25 st bitar)
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 g smör
100 g mjölkchoklad eller välj din favoritsort
1/2 dl hackade torkade tranbär

Gör så här:
Rör ihop grädde, strösocker och sirap en tjockbottnad kastrull.

Koka upp på medelvärme och rör om tills allt blandats väl.

Låt koka utan lock tills smeten har en temperatur på ca 117°C.

Tag bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

Hacka chokladen och skär smöret i tärningar.

Rör ner choklad och smör i kolan och rör tills det smält. Rör om tills allt blandats väl.

Häll upp smeten i en form med bakplåtspapper, eller i en gjutbalk på ca 15x15 cm.

Strössla över torkade och hackade tranbär och låt fudgen stelna i kylen.

Skär fudgen i bitar och servera!

TIPS: Ibland ser det ut som att fudgen har skurit sig när choklad och smör blandas i men fortsätt att röra om i smeten så blir den slät. Ibland tar det en liten stund.

Nästa
Nästa

Sockerkaka med apelsinglasyr