Pepparkaks - kladdkaka
Super-härlig kladdis som smakar pepparkaksdeg! Hur gott??
Kladdkaka: (ca 6-8 portioner)
2 st ägg
75 g smör
175 g hackad mjölkchoklad
1 1/2 dl strösocker
2 msk pepparkakskrydda
2 dl vetemjöl
En nypa salt
Topping:
ca 3 st pepparkakor till topping (krossade)
Ca 1 1/5 dl vispad grädde till dekor
Strössel
Gör så här:
Klä botten av en springform med bakplåtspapper, cirka 16-18 cm eller använd en silikonform.
Smält smöret och rör ner den hackade chokladen. Blanda samman tills all choklad har smält.
Vispa upp ägg och strösocker lätt och rör ner chokladsmöret.
Rör sedan ner mjöl, pepparkakskrydda och salt i smeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200°C i cirka 12-15 minuter.
Låt svalna i kylen innan du tar ur den ut formen.
Dekorera med vispad grädde, krossade pepparkakor och strössel om det önskas!
