Äppelcookies
Mina äppel cookies är bakade med färska äpplen som ger en saftig och naturligt söt smak. De har en härlig textur och ett mjukt inre, perfekt balanserade med en touch av kanel. Dessa kakor är ett utmärkt val för dig som vill njuta av något gott med en mild fruktighet. Idealisk som fika när du tröttnat på en klassisk äppelpaj. Psst. Toppa kakorna med kolasås, det är suuuper!
Ingredienser: (ca 12-15 cookies)
150 g smör
1 dl strösocker
1,25 dl farinsocker
1 st ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
Äppel-topping:
2 st äpplen (1 stort eller 2 små - skurna i små bitar)
2 msk strösocker eller farinsocker
1 tsk kanel
Toppa med kolasås när kakorna har svalnat.
Gör så här:
Skrivas om:
Skär äpplen i små bitar och lägg i en skål tillsammans med
kanel och socker. Rör om och ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 175°C (över- och undervärme) och täck två plåtar med bakplåtspapper.
Smält smöret i en kastrull på låg värme medan du vispar ihop strösocker, kanel, ägg och farinsocker till en ganska krämig smet med elvisp. Tillsätt sedan smält smör och vispa till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl, salt och bikarbonat och blanda ihop till en kladdig deg med slickepott.
Låt degen stå i kylskåpet i ca 20 min.
Rulla sedan degen till lika stora bollar eller använd en glasskopa för att fördela lika mycket deg till varje kaka. Lägg kakbollarna på plåtarna med mycket mellanrum mellan dem då de flyter ut lite.
Gör en grop i varje kaka och fyll med äpplen.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt kakorna svalna och sen är det dags att servera!